Menu

Ζεστός καφές και μελωδίες στο πιάνο από την Έλενα Κοσμά που επιστρέφει στην Πάτρα

Στις: 1 Δεκεμβρίου 2016

Σ’ ένα διαφορετικό, άκρως μελωδικό Σαββατοκύριακο, συνοδεία καφέ, μας προσκαλεί η ταλαντούχα πατρινή Έλενα Κοσμά. Αυτό το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, το ιστορικό ξενοδοχείο «Βυζαντινό» υποδέχεται ξανά την πατρινή καλλιτέχνιδα Έλενα Κοσμά, που δεν χάνει ευκαιρία να επιλέγει τη πόλη που μεγάλωσε για τις μουσικές της εμφανίσεις.

Αυτό το σαββατοκύριακο το πιάνο, στο lobby του ξενοδοχείου, θα ζωντανέψει… για να ξεκινήσει η ημέρα και να τελειώσει η εβδομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απολαμβάνοντας ένα ζεστό καφέ και την Eλενα Κοσμά, στην πιο ξεχωριστή ατμόσφαιρα της πόλης.

Ιnfo:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 12:00 -14:00

& Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 11:00 – 13:00

Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα

Σχετικά με την καλλιτέχνιδα

Η Έλενα Κοσμά γεννήθηκε στην Πάτρα. Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση την έκανε στη Βουλή των Εφήβων. Ζει στην Αθήνα, στην πόλη όπου και ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές. Εργάζεται ως μουσικός – τραγουδίστρια και δασκάλα πιάνου, ενώ έχει ειδικευτεί στην ηχοθεραπεία κατά Peter Hess (klangschalen) όπως επίσης και στο σύστημα μουσικοκινητικής με στοιχεία Orff-Dalcroze και Kodaly. Συνεργάζεται με αξιόλογους ανθρώπους της ελληνικής μουσικής σκηνής. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς ποίησης και διηγήματος. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Σκέψεις» κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Κάκτος και η δεύτερη τον Ιούνιο του 2012 «Στο χαρτί και στον αέρα» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει το Studio Συγγραφής Θεατρικού Έργου μετά από διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Εθνικό Θέατρο.  To 2014 παρουσίασε το πρώτο Digital δικό της τραγούδι, σε στίχο – μουσική και ερμηνεία από το Ogdoo Music Group με τίτλο «Παραισθήσεις». Κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2015- 2016 είχε μουσική και συγγραφική συμμετοχή στη μουσικοθεατρική παράσταση «Να με θυμάσαι».  Κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2016 – 2017 έγραψε τη πρωτότυπη μουσική για τη θεατρική παράσταση «Αυτός και το πανταλόνι του» – έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη – με πρωταγωνιστή τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη.