Menu

Η Έλενα Κοσμά σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης & την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Στις: 21 Μαρτίου 2016

21 Μαρτίου 2016, Παγκόσμια Ήμερα Ποίησης και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και ο Κύκλος Ποιητών τιμά τους ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους και φέρνει το προσφυγικό στο προσκήνιο της πολιτιστικής ζωής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με σειρά εκδηλώσεων. Τόσο η κεντρική εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα όσο και οι εκδηλώσεις σε 31 πόλεις και νησιά της Ελλάδας και σε 26 χώρες, γίνονται σε συνεργασία με το PEN International, το World Poetry Movement, την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δίκτυο Εθελοντών RefugeesWelcome GR. Η κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Βιβλίου (7 μ. μ.) ενώ θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.  

Ποιήματα θα διαβάσουν οι:

Νάνος Βαλαωρίτη

Τάσος Γαλάτης

Ηλίας Γκρής

Κική Δημουλά

Κώστας Καναβούρης

Τίτος Πατρίκιος

Παυλίνα Παμπούδη

Ντίνος Σιώτης

Γιώργος Χουλιάρας και άλλοι εικοσιπέντε ποιητές.

Απαγγέλλει η Δήμητρα Χατούπη, ενώ λειτουργεί παράλληλα έκθεση Φωτογραφίας των Αχιλλέα Ζαβαλή, Γιώργου Κυβερνήτη και Χρήστου Τόλη που συνεργάζονται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Μουσική θα παίξουν : ο Γ. Γενναίος και η Ε. Τεννέ, ο Ορφέας Γεωργακόπουλος και ο Γιώτης Κύτταρης, καθώς και η  Ελενα Κοσμά (πιάνο- φωνή), Σπύρος Χειμαριός (βιολοντσέλο). Παρουσιαστής της εκδήλωσης, ο ποιητής Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης.   Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του συγγραφέα και δημοσιογράφου Μηνά Βιντιάδη.

Οι 31 πόλεις και τα νησιά της Ελλάδας που πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση είναι:

Αθήνα, Αμύνταιο, Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, Βόλος, Γύθειο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη,  Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κέα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κως, Λάρισα, Λευκάδα, Λεχαινά, Μυτιλήνη, Ναύπλιο, Πάτρα, Ρόδος, Σύρος, Σάμος, Τρίκαλα, Τρίπολη, Χαλκίδα, Χανιά, Χίος.

Οι 26 χώρες του κόσμου όπου θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις είναι:Αργεντινή, Βέλγιο, Βολιβία, Καναδάς, Κίνα, Χιλή, Κολομβία, Κροατία, Κούβα, Κύπρος, Εκουαδόρ,Γαλλία, Γκάνα, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Κένυα, Μαυρίκιος, Μεξικό, Νορβηγία, Παραγουάη, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία,ΗΠΑ και Βενεζουέλα.

 Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες